Over onze aanpak

Van het moment van conceptie tot aan het eind van het leven ontwikkelt de mens zich constant. Dit is een continu proces. Dit proces kan reeds verstoord worden in de zwangerschap of tijdens de geboorte, in de puberteit, door een emotioneel zware periode, door een ongeluk of val; het kan van alles zijn. Uw brein en uw lichaam zijn uw hele leven beïnvloedbaar.

Binnen Breinzicht gaan we er vanuit dat er een directe samenhang is tussen het functioneren van het brein en het functioneren van het lichaam. Vaak is het functioneren van het lichaam van invloed op de problemen die een kind of een volwassene ervaart. Wij leggen verbanden tussen de werking van de organen en het functioneren van de hersenen in relatie tot lichamelijke ontwikkeling, leren en gedrag. Wij stimuleren met onze behandeling de werking van de hersenen.

Omdat we deze zaken koppelen, weten we maar al te goed dat:

  • Een kind dat niet goed kan lezen of rekenen niet dom hoeft te zijn.
  • Iemand met woedeaanvallen geen karakterprobleem hoeft te hebben.
  • Iemand met faalangst vaak terecht voelt dat hij of zij ergens een onvermogen heeft.

Ergens in het lichaam functioneert dan iets niet goed. Er is sprake van een disfunctie. Door te werken op de organen, de weefsels en structuren, het bloedvatenstelsel en het zenuwstelsel in het lichaam zijn we in staat gebleken de hersenen te beïnvloeden. Met het stimuleren van de hersenen kunnen we evenzo het lichaam beïnvloeden.

Aan ons de taak, als BSM-De Jong®therapeut, om de disfunctie te lokaliseren, te behandelen én te normaliseren.

onze aanpak | breinzicht